23 Temmuz 2013 Salı

SIX FEET UNDER

Hakkında ne söylense, ne yazılıp çizilse az belki de: Six Feet Under

Çok şey okur, izler, dinleriz. Ama hepsi akılda kalmaz. Kimi yapıtlar, eserler ağır basar, kendini hiç unutturmaz. Bol bol düşündürür, yeri gelir koltuğa çiviler, işlediği evrensellikle birçok insanın vazgeçilmezlerinden biri haline gelir.
Six Feet Under için de bunu rahatlıkla söyleyebilirim kendi adıma.

Bir dizi diye geçiştiremiyorum, bir eser diyorum. Birine de anlatmaya kalksam ''izlemeden olmaz'' deyip sıyrılıveriyorum işin içinden. Aslında gerçekten öyle. Olur ya bazen kolay kolay anlatamazsınız, kelimeleri seçerken çok dikkat davranmak zorunda hissettiğiniz diziler/kitaplar/filmler olur. Sanki cümlenin içine hissettiklerinizin tam karşılığını verebilecek kelimeyi koymazsanız tüm sihiri dağılıverecekmiş gibi.

Six Feet Under; tam da klişe bir tabirle ''Hayatın içinden'' bir dizi. Tüm karakterleriyle, aşırılıklarıyla, neşesiyle, hüznüyle ve en önemlisi tüm bunları anlatırken olanca sade ve etkili anlatımıyla çok çarpıcı bir dizi.


Ve tabii ki dizinin ekseninde ''ölüm'' kavramının olması, dizinin bu kadar çarpıcı ve içten olmasında büyük etken. Her bölümde işlenen bir cenaze ekseninde Fisher ailesinin hayatı 5 sezon boyunca etkileyici bir sunumla aktarılıyor.

Peter Kraus, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Rachel Griffiths, Freddy Rodriguez'den oluşan oyuncu kadrosuyla Six Feet Under, eğer hala izlemediyseniz kesinlikle şans verilmeyi hak eden bir yapım.

İyi seyirler.

Dipnot: Şu ana kadar Imdb üzerinde 10/10 verdiğim tek yapımdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe