7 Ağustos 2014 Perşembe

GEÇ DE OLSA YENİDEN UMUT KAYA

2009'un başları...
Tesadüfen, hiç dinlemediğim bir isim çıkıyor karşıma: Umut Kaya
Ve bu tesadüf kişisel müzik zevkim için en güzel tesadüflerden biri oluyor. O günden sonra Umut Kaya, çalma listelerimden hiç eksik olmuyor.

Mevsimler Geçerken, Mor Yazma, Yanıma Yataydı gibi hala bıkmadan dinlenen şarkılarla ilk albümü zihnime kazımıştı Umut Kaya.
Sonrasında bir sessizlik dönemi oluyor. Yeni albümü beklerken birbirinden güzel cover'larla (Neredesin sen gibi) dinleyenlerinin ağzına bir parmak bal çalıyor.

Ve her şeyden habersiz, Umut Kaya hala aklımın bir köşesinde dururken dün Twitter'de gördüğüm bir tweet ile alıyorum güzel haberi. Yeni albüm zaten çıkmış sessiz sedasız hem de dört ay önce, nisanda.

Hayıflanıyorum bu kadar geç öğrendiğime. Yine bir tesadüf eseri denk gelmesem hala haberim olmayacakmış meğer neredeyse 6 yıl sonra gelen yeni albümden.

Hiç az bir süre değil, kıvranarak bekleyen mütevazi hayran kitlesi için. Neyse ki daha fazla üzmeden tekrar karşımızda Umut Kaya, hem de aynı naiflikle, aynı dokularla: Gün olur devran döner

Hiç bekletmeden dinlemeye başlıyorum bu yeni albümü. Daha ilk şarkıdan kafadaki bütün soru işaretlerini, endişeleri silip atıyor. Hani şu uzun süre sonra çıkan albümün eski büyüyü yakalayamama ihtimali.

Hiç de öyle olmuyor, sevindiriyor Umut Kaya

Çok uzun zaman geçmiş, o hiç değişmemiş. Hala naif, hala hisli söylüyor, hala çizgisinden ödün vermeden, popülaritenin tehlikeli tuzaklarına basmadan, kaliteli müzik icra etmeye devam ediyor. Oturup anlatıyor bize, biz dinliyoruz. Ve hala değeri saklı, daha doğru tabirle hala underrated.

Sanırım, çok bekleyen biz hayran kitlesine verebileceği en güzel hediye böyle bir albümdü. Aynı tadı korumayı başaran bir albümdü.

Sen hala çok güzelsin Umut Kaya. Hep böyle devam et. Biz burada bekliyor olacağız yeni şarkıları. Bazen albümden geç haberimiz olsa da...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe