5 Aralık 2015 Cumartesi

BLOGCUNUN NOT DEFTERİ (2015-05.12)

COLDPLAY DÖNDÜ: A HEAD FULL OF DREAMS

Coldplay yedinci stüdyo albümü ''A Head Full of Dreams'' ile geri döndü.
Geçtiğimiz haftalarda albümden ''Adventure of a Lifetime'' isimli parçayı paylaşan grup, 11 şarkıdan oluşan albümün tamamını yayınladı.

1. "A Head Full of Dreams"  

2. "Birds"  

3. "Hymn for the Weekend"  

4. "Everglow"  

5. "Adventure of a Lifetime"  

6. "Fun" (featuring Tove Lo)

7. "Kaleidoscope"  

8. "Army of One"

9. "Amazing Day"  

10. "Colour Spectrum" 

11. "Up&Up"  

Ancak albümle ilgili bir gelişmeyi belirtmekte fayda da var. Kasım ayında Adele yeni albümü 25'i Spotify'da yayınlamama kararı almıştı. Aynı durum maalesef burada da var. Coldplay de şimdilik yeni albümünü Spotify'da yayınlamadı. Bu tarz örnekler çoğalacak mı bilmiyoruz ama bu gidişat Spotify vb. müzik platformlarının aleyhine. Bakalım ne zamana kadar böyle devam edecek, merak konusu.

YILIN EN İYİ YERLİ FİLMİ: SARMAŞIK

Gönül rahatlığıyla yılın en iyi yerli filmi diyebileceğim bir yapıt: Sarmaşık
İlk uzun metraj filmi ''Gişe Memuru'' ile dikkatleri çeken genç yönetmen Tolga Karaçelik, ilk filmindeki yönetmenliğinin üstüne çok şey ekleyerek ortaya muazzam bir iş koymuş.
Yönetmenlik, oyunculuk, kurgu, tempo, kısacası her şey şahane bu filmde.

''Sarmaşık'' isimli gemi, ekonomik çıkmazlar, problemler sonucu, kalan 5 mürettabat ve kaptanıyla uluslararası sularda, limana demir atmış, belirsizlik içinde beklemektedir.
Mürettabat için başta eğlenceli bir mola olan bu belirsizlik, zamanla gerilime dönüşür ve mürettabat arasında sert tartışmalara yol açar.

Fazlasıyla etkileyici oyunculuklardan gücünü alan film özellikle Özgür Emre Yıldırım ve Nadir Sarıbacak'ın akılda kalan performanslarıyla zihne kazınıyor ve tüm övgüleri hakediyor.  Muazzam bir deneyim. Üst düzey gerilim, üst düzey oyunculuklar, tek mekanda baştan sona sekmeyen senaryo.

Haftanın en iyi vizyon filmi olan bu filmi ıskalamayın ve mutlaka sinemada izleyin.
İyi seyirler.
 Film puanı: 9.0



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe