20 Mayıs 2016 Cuma

GÖZLERİNİZİ KAPATIN VE RADIOHEAD'A KULAK VERİN

Şüphesiz 2016'nın en heyecan verici albümlerinden birisi ve tabii ki şu sıralar müzik dünyasının en çok konuşulan albümlerinden biri. 5 yıllık Radiohead özleminin dinişi, eşsiz bir senfoni, taptaze bir albüm: A Moon Shaped Pool

Sadece bir albüm olarak değil, müzik ile de sınırlı değil, başlı başına muazzam bir sanat olayı.Tabii ki söz konusu Radiohead olunca, zaten hayranları bu sözlerimi abartı bulmayacaklardır.

Dokuzuncu stüdyo albümleri A Moon Shaped Pool'u duyurduktan sonra ilk olarak Burn The Witch ile albümden ilk lezzeti sunmuş, arkasından üç gün sonra yayınlanan Paul Thomas Anderson yönetmenliğindeki Daydreaming klibi ile heyecanı iyice artırmışlardı.

Özellikle Daydreaming ayrı bir parantezi hak ediyor. Paul Thomas Anderson'in yönettiği klip, birçok alt metin okumayı da mümkün kılan, içine çeken özel bir iş olarak şimdiden akıllara kazındı bile.

Ve Daydreaming'den hemen sonra da 8 mayıs itibariyle ''A Moon Shaped Pool'' Radiohead hayranlarının beğenisine sunuldu.

Benim öznel yorumum, muazzam bir albüm olduğu yönünde. Hem yeni kitleyi hemen kendine çekebilecek hem de Radiohead sound'una aşina olan, ezelden hayran olan kitleyi de memnun edecek cinsten bir albüm.

İşte bu nokta çok önemli, çünkü o sevdiğimiz, alıştığımız Radiohead tınıları, kabına sığmayan bir Radiohead ile bir araya gelmiş yine.
Nasıl yapıyorlar bilemiyorum fakat hem kendilerini yenileyip, sınırlarını aşıp hem de aynı tadı, kaliteyi korumayı başarabiliyorlar.

Değişim adı altında, tamamen yabancı bir forma bürünmüyorlar fakat aynı zamanda da kendilerini, müziklerini taze tutmasını da çok iyi biliyorlar.

Şarkılara gelirsek, kesinlikle albüm kötü bir şarkı barındırmıyor. Fakat özellikle sık dinlediğim parçalar Desert Island Disk (Bence albümün en iyi şarkısı), Daydreaming ve Decent Darks oldu.




Albümdeki şarkıların listesi:

"Burn the Witch"
"Daydreaming"
"Decks Dark"
"Desert Island Disk"
"Ful Stop"
"Glass Eyes"
"Identikit"
"The Numbers"
"Present Tense"
"Tinker Tailor Soldier Sailor Rich Man Poor Man Beggar Man Thief"
"True Love Waits"

Ayrıca canlı performanslarından oluşan ''I Might Be Wrong: Live Recordings'' albümünde dinlediğimiz ''True Love Waits'' şarkısı da bu albümde çok özel bir stüdyo kaydıyla kendine yer bulmuş.

Radiohead insanı çağırıyor ve hayal dünyasına gezintiye çıkarıyor. Gözlerinizi kapatın ve uzun bir aradan sonra gelen bu muhteşem dönüşün tadını çıkarın.

Keyifli dinlemeler.

Dipnot: Albümden üçüncü klip de The Numbers parçası için gelecek. Onu da merakla bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe