25 Mayıs 2013 Cumartesi

ROLAND GARROS 2013 (26 MAYIS-9 HAZİRAN)

Tenis dünyasının en prestijli dört turnuvasından (Grand Slam) biri, toprak kortun en büyük turnuvası Fransa Açık, yani Roland Garros yarın başlıyor.

Wimbledon öncesi son büyük turnuvada, yine patlama yapması beklenenler, genç yetenekler, favoriler, turnuva boyu konuşulacak.


Peki turnuvanın başlamasına 1 gün kala erkekler cephesinde durum ne?

Bu yıl turnuva firelerle başlıyor. Son Amerika Açık şampiyonu ve bu yılın Avustralya Açık finalisti İskoç raket Andy Murray, geçtiğimiz günlerde turnuvadan çekildiğini açıkladı.
Bir diğer dikkat çeken fire ise Juan Martin Del Potro. Del Potro, her turnuvada dikkatle takip ettiğim, mücadelesini, maçlarını sevdiğim bir tenisçiydi. Bu turnuvada yer almayacak olması üzdü.

Tabii Roland Garros deyince ilk akla gelen isim, şüphesiz Rafael Nadal. Geçen yıl 7. Roland Garros şampiyonluğunu kazanan Nadal, geçtiğimiz hafta oynanan Internazionali bnl d'italia 2013 finalinde ortaya koyduğu oyunla yine iddialı olduğunu göstermişti. Hele ki yaşadığı uzun süreli sakatlıkları düşünürsek çok iyi bir dönüş yaptı diyebiliriz.
Nadal'ı her ne kadar hala sevememiş olsam da yiğidi öldür hakkını yeme demek lazım.


Her tenis sever gibi ben de turnuvalarda tarafsızlığımı koruyamıyorum. Nefret ettiklerim oluyor, desteklediklerim, sevdiklerim oluyor.
Benim de her turnuvada muhakkak desteklediğim, sevdiğim iki tenisçi var: Roger Federer ve Novak Djokovic

Eğer ki bana tenisi bir kişi sevdirdiyse o da Federer, nam-diğer Majesteleri olmuştur. Şüphesiz, sadece son yılların değil, tenis dünyasının kortlarda görmüş olduğu en iyi tenisçilerden. Rahatlıkla artık bir ikon, bir efsane haline geldiğini söyleyebiliriz.

Her ne kadar artık yaşlı kurt desek de bu turnuvada da yine gönlüm Federer'den yana olacak. Son Wimbledon şampiyonluğu hala akıllarda taze iken onu desteklememek mümkün değil.

Evet, belki artık çok iddiası yok, alabileceği her kupayı aldı. Varsın elensin ama yeter ki biraz daha oynasın. Bu gözler onu birazcık daha izlesin. Çünkü ben daha doyamadım Federer'e. Eminim ki böyle düşünen milyonlarcası vardır.


Tabii bir de son yılların kortlardaki hakimiyeti, dünya 1 numarası Novak Djokovic var. Bu yıla, Avustralya Açık şampiyonluğuyla başarılı bir şekilde başlayan Djokovic, geçtiğimiz yıl Roland Garros finalinde oynamış ve Nadal'a kaybetmişti.
En büyük merak konusu, toprak korttaki Nadal hakimiyetine son verip veremeyeceği.
Bu yıl Nadal ve Djokovic, aynı kurada çıktıkları için finalde eşleşme ihtimalleri olmayacak. Bu durum, turnuvaya nasıl yansıyacak, ne gibi eşleşmelerle karşılacağız merak ediyorum.


Turnuvadaki eşleşmeleri ve gelişmeleri Roland Garros resmi web sitesinden takip edebilirsiniz.

Turnuva yarın başlıyor. Roger Federer'e ve Djokovic'e bol şans deyip rengimi belli ederek yazımı noktalıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe