29 Mart 2014 Cumartesi

DOĞA İÇİN ÇAL'DAN BİR ARA ÇALIŞMA

Biliyorum gündem yoğun ve kirli. Malum, durum böyle olunca başka bir şey konuşulmuyor şu sıralar. Ülke seçime odaklanmış vaziyette.
Hadi gelin biraz uzaklaşalım gündemin nefes daraltıcı atmosferinden, nefes alalım. Zaten seçim yasağı da var. Biraz kafa dinleme zamanı, bir şeylere kulak verme zamanı.

O yüzden ''Doğa için Çal'' projesinden bahsetmek istedim.
Fırat Çavaş ismi projeyi bilenler için tanıdık gelecektir. Ersan Özcan ile beraber (bu arada Ersan Özcan'ın sonradan projeden ayrıldığını ve ''Yoroz'' isimli ilk solo albümünü çıkardığını da dipnot olarak düşeyim.) projeyi oluşturduktan sonra ''Doğa İçin Çal'' projesi ilk çalışmasını 2009'da sunmuştu ve büyük beğeni toplamıştı.
Ardından güzel türkü repertuvarlarıyla, güzel çekimlerle proje her yıl bir çalışma ortaya çıkardı, her biri de sevildi, dinlendi.
Benim şahsi favorim ise 2010'da çıkan ikinci çalışma oldu. Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım'ı kendini tekrar tekrar bıkmadan dinleten bir düzenleme ile ve tabii ki seslendirenlerin ruh kattıkları samimi yorumlarıyla benim en beğendiğim çalışma oldu.
Tabii aslında bu ''en beğendiğim'' kısmı diğer çalışmalara da haksızlık olacak gibi. Çünkü her biri özel, her biri güzel.

''Doğa için Çal'' projesi şimdilerde yeniden gündemde. Vakti de gelmişti zaten. (Her yıl bahar aylarında çıkardıkları için) Ancak bu sefer bir ara çalışma olacakmış. Yani 6. çalışma için biraz daha sabretmemiz gerekecek.
''5'den sonra, 6'dan önce ara bir çalışma'' olarak duyurdukları Akapella'dan teaser da yayınladılar. Çalışma pek yakında bizlerle olacakmış. Sonrasında da kısmet altıncısı için artık. Bekliyoruz.

2 yorum:

  1. Guzel bir paylasim ama dediginiz gibi secimden baska bir seyin dusunulmedigi bir donem, ama bitiyor bu aksam. Bir sorum olacak acaba bu yapilanlar tamamen doga icin mi, gelirlerini bir dernege falan mi bagisliyorlar? bilgilendirirseniz sevinirim. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi sitelerinden alıntıyla cevaplayayım bunu isterseniz, çünkü net bilgim olmadan yanıltmak istemem.

      ''Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, varolan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal! ''
      Bildiğim kadarıyla amaç farkındalık yaratmak. Ticari bir kaygı meselesi yok diye biliyorum.

      Sil

Bumerang - Yazarkafe