11 Nisan 2014 Cuma

VİZYON GÜNLÜĞÜ: THE GRAND BUDAPEST HOTEL

Bu hafta vizyona giren filmler içerisinde şüphesiz en dikkat çekici olanı Wes Anderson'un yeni filmi The Grand Budapest Hotel.

İlk gösterimini 64. Uluslararası Berlin Film Festivali'nde yapan ve festivalde Jüri Büyük Ödülü'nün sahibi olan film hem aldığı yorumlarla hem de heyecanlandıran kadrosuyla sinemaseverler için büyük merak konusu olmuştu. Bir de yönetmen Wes Anderson'un önceki uzun metraj işi Moonrise Kingdom'un da bu yeni film için  izleyicide oluşturduğu beklenti artınca sabırsızlıkla beklemek kaçınılmaz oldu.

Bizde ilk kez 5 nisanda başlayan 33. İstanbul Film Festivali'nde izleyici ile buluşan film, festivaldeki gösteriminden kısa bir süre sonra, neyseki biz henüz izlemeyenleri fazla bekletmeyerek bugün vizyona giriyor.

Ralph Fiennes, F. Murray Abraham, Mathieu Amalric, Adrien Brody, Willem Dafoe, Tilda Swinton ve daha saymadığım yıldız oyuncu kadrosuyla oyunculuk olarak daha izlemeden güzel bir seyirlik sunacağına hiç şüphemin olmadığı film, hem yönetmeni hem de hikayesiyle de tıpkı ''Moonrise Kingdom'' gibi sıcak bir hikaye sunacak gibi görünüyor.

Hikayeye kısaca değinirsek:
İzleyiciyi Avrupa'da savaşın kapıya dayandığı bir zaman dilimine götüren filmde; lüks ve zenginlerin gözbebeği olan Büyük Budapeşte Oteli'nin müdürü Gustave (Ralph Fiennes), zengin Madame D.'nin ölümüyle cinayetten suçlanır ve zor duruma düşer.
Ortada Madame D.'nin Gustave'a miras bıraktığı paha biçilmez ''Elmalı Oğlan'' tablosu vardır ve Gustave bu tabloyu sahiplenmeye kararlıdır.
Madame D.'nin oğlu Dimitri (Adrien Brody) ise bu tabloyu Gustave'a kaptırmak istemez ve ikili arasında türlü oyunlar başlar. Bu süreçte Gustave'ın yardımcısı Zero (F. Murray Abraham) ise yine Gustave'ın yanında olacak isimdir.

İyi seyirler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe