24 Ekim 2015 Cumartesi

BLOGCUNUN NOT DEFTERİ

*''Yurdu etkisi altına alan soğuk hava dalgası...'' ile başlayan klasik haber bülteni cümleleriyle başlamayacağım lafa ama havalar böyle çok güzel, pek güzel. Sıcak havaları hiç mi hiç sevmeyen bünyem bu aralar rahat bir nefes alıyor. Gri atmosfere yağmur da eşlik edince tadından yenmedi. Doğa anadan dileğim, biraz daha böyle devam etsin.

 Çıkın, güzel bir doğa yürüyüşü yapın, Markete dalıp sahlep, sıcak çikolata, kahve vesaire        stoğunuzu yapın. Olmadı Instagram tutkunuysanız bol bol fotoğraf çekin, #rain, #cloudy etiketiyle paylaşın falan.
Daha da güzeli, varsa bisiklet, alın bisikletinizi atın kendinizi dağa taşa. Ben bu hafta sonunu şahsen böyle geçireceğim.

*MUSTANG

Fransa'nın Oscar adayı, Deniz Gamze Ergüven filmi ''Mustang'' dün gösterime girdi. Gittim, izledim.
Sonuç: Çok şey anlatmaya çalışan ama anlattıklarının içinde kaybolan, izleyiciye ''kör göze parmak'' misali anlatım sunan bir film Mustang.

Toplumun kadın birey üzerindeki baskısına dair bir şey anlatma çabası var ama çok şeyi de ıskalıyor film. Ayrıca başka eleştirilerde de belirtilmiş, Filmdeki ''baskı'' mevzusu biraz daha Avrupai kalıyor, sadece bir Türkiye senaryosuna adapte edilmiş gibi. Böyle olunca da filmde yapay gözüken çok mevzu var.

Ancak ortada tüm bunlara rağmen iyi bir ilk yönetmenlik performansı olduğu kesin. Mehmet Açar da filmle ilgili kritiğinde belirtmişti. Bu senaryo, daha kötü bir yönetmenin elinde sürünebilirdi.
Deniz Gamze Ergüven'in Mustang'den daha iyi filmler yapacağını umuyorum.

*YEKTA KOPAN'LA NOKTALI VİRGÜL

Yekta Kopan, uzun bir ara verdikten sonra ''Noktalı Virgül'' programı ile, internet ortamında programcılık hayatına geri döndü. Geçen yılki +1 tv günlerinden sonra merakla bekliyordum yeni programını. Yeni mecra, yeni içerik kesinlikle beklediğime değdiğini gösterdi. Şimdilik üç program yayınlandı. Bu hafta Kanyon'a taşınan Dot ekibini konuk etti.

Belirtmeden olmaz. Kanala abone olmanız programın bu mecradaki yayın hayatının devamlılığı için oldukça önemli.
Youtube üzerinden, motto müzik kanalından takip edebilir ve abone olarak destek verebilirsiniz. Benden söylemesi.
https://www.youtube.com/user/mottomuzik/featured

*SHAMELESS DÖNÜYOR

Showtime'in nadide güzelliği Shameless'dan da yeni sezon teaser'ları yayınlandı. Gallagher ailesi 6. sezonuyla 10 Ocakta geri dönüyor.


Benden havadis böyle.
 İyi bir hafta sonu geçirmeniz dileğiyle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe