22 Nisan 2015 Çarşamba

BİR KONSER, BİR ŞEHİR

Şehrin bir yerinde bir konser var.
Şehrin çoğunun haberi yok belki de. Konser mekanının önünden habersizce geçip gidebiliyorlar.

Sadece o mekanda bulunan; şehrin belki 100'de 1'i etmeyecek, heyecanlı bir kitle o konsere tanıklık ediyor.

Şehre yağmur yağıyor belki o an, belki de hava son derece sakin. Bir müzisyen gelmiş o akşam şehre.
Birkaç saatliğine. Şehrin çoğunluğunun haberi yok. İsmi afişlerde yazılı. Meraklısı olan biletini almış, olmayan umursamamış, geçmiş.

Şehir halkının yürüdüğü sokaklardan yürüyor belki de o müzisyen konsere giderken. Aynı şehrin havasını soluyor sakinleriyle birlikte. Düşününce tuhaf bir duygu aslında.
Hayranı olduğun, bir iki saat de olsa dinlemek için sabırsızlandığın kişi, senin yürüdüğün kaldırımlardan geçti belki de. Aynı yağmur damlalarından nasibini aldı belki. Aynı pastanenin, aynı garsonun belki de tam önünden geçti.

Sonra bir de haberi olup da o konsere gidemeyenler de var. O mekanda bulunan bir avuç kişiye imrenen. Birtakım sebeplerden ötürü orada olamayan ''ötekiler''.

Fazla mesaiden, ailevi sebeplerden veya bir başka engellerden dolayı gelemeyenler, belki kendini stüdyo kaydı albümlerle avutmaya çalışanlar.

Konser saati geldiğinde, müzisyen mikrofona uzandığında, alkış kıyamet koptuğunda, o anı, o mekandan uzakta, kafasında tasavvur etmeye çalışanlar.

Birkaç saat sonrasında veya ertesi gününde. O mekan boşaldıktan, konser bitip de hatıra fotoğrafları çekildikten saatler sonra. Müzisyen şehirden ayrıldığında izi hemencecik kaybolmaz.
Duvarlarda asılı afişleri kalır bir süre daha. Gidemeyenler o afişlere bakıp bir süre daha iç çekerler belki de.

Müzisyenin şehirdeki ayak izlerini hayal ederler belki de. O afişlerle beraber şehrin dokusuna sinmiş izler. Belki yırtılıp atılmış konser biletleri,  belki o geceye dair sosyal medyada dönen fotoğraflar.

Şehir aynı şehir olarak hayatına devam eder belki, trafik aynı akışında ilerler ama o konserin tanıkları da, gidemeyenleri de akıllarına kazırlar o günü.

Bir konser şehri değiştirmez, belki çok konuşulmaz ama her zaman akıllarına kazıyan sessiz tanıkları vardır o şehrin bir muhitinde oturan.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe