13 Nisan 2013 Cumartesi

İZ BIRAKAN NESNELER

Bazen gözünüze takılan geçmiş günlere ait bir nesne, bir eşya, sizi alır götürür o günlere. Zaman yolculuğuna çıkmış gibi yüzünüze bir gülümseme yerleştirir her seferinde. Aradan yıllar geçse de artık işe yaramıyor da olsa saklamak istersiniz, üzerinde anıların yükü olduğu için.


30 yıllık bir televizyon, bazen yeni moda bir televizyondan daha değerli olur. Üzerine yılların kokusunun sinmiş olduğu bir parça eşyanız sizin için çok kıymetli bir hal alır.

Bazen bir kalem, bir ayna, bir radyodur anıların maddeye bürünmüş hali.


ROTRİNG

Bu iz bırakan nesnelerden biri de Rotring şüphesiz.

Almanların meşhur kalem markası Rotring de dayanıklı kalemleriyle çok öğrencinin haşır neşir olduğu bir markaydı.

Geçen gün evin içinde, çok eski bir rotring kaleme denk geldim. Hani şu, meşhur çok ince olan tasarım. Yıllardır sınavlarda, derslerde, her türlü yazacak-çizecek işinde kullandığım kalemim.


Uzun zaman kullanınca, üzerinde sizin anılarınızdan bir parça kalıyor o kalemin üzerinde. Atmaya kıyamıyorsunuz, yadigar bir eşya olarak değerleniyor gözünüzde.


Alman Rotring firması da 1979, 1996 ve 2007 yıllarında çıkardığı üç farklı tikky modelleriyle birçok insanın öğrencilik hayatında izler bıraktı.


ATARİ



Ve atari, bir dönemin çocuklarının eğlence aracı olmuş, büyük bir furya başlatmış eski nesil oyun konsolu.


Özellikle 80’li yıllarla birlikte Türkiye’de yaygınlaşmasıyla, her ne kadar ömrü kısa olup yerini yeni nesil teknolojilere bıraksa da atari, bir döneme damgasını vurmuş bir oyun konsolu oldu.


SONY WALKMAN


Kalemlerin bir yazı aracı olmaktan çok kasetleri sarmak için kullanıldığı dönemlerin baş kahramanı.

Rahatlıkla Japon firma Sony’nin dünyaya armağan ettiği en büyük, devrim niteliğindeki ürünü diyebiliriz Walkman için. Belki sonra teknoloji çok gelişti, farklı farklı modeller çıktı ama hiçbiri de Walkman kadar keyif vermedi insanlara.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Bumerang - Yazarkafe